Subhasta SOS Costa Brava

24/08/2019

Més de quaranta obres de 37 artistes són la base de la subhasta per recaptar fons destinats a la plataforma SOS Costa Brava. Totes les peces han estat donades gratuïtament pels artistes o procedeixen de col·leccions particulars de persones que volen contribuir a la causa de SOS Costa Brava. Aquesta plataforma agrupa trenta entitats que defensen el territori i el medi ambient, des de la frontera francesa fins a Blanes, amb mobilitzacions, conscienciació ciutadana i política i actuacions de denúncia als tribunals.

Precisament aquí radica la despesa principal de la seva activitat. Els mecanismes de denúncia i defensa legal requereixen recursos econòmics importants i la finalitat més immediata de la subhasta. Els fons de SOS Costa Brava es nodreixen bàsicament d’aportacions de les persones preocupades pel deteriorament del territori, arran de l’especulació urbanística i l’escàs respecte a les lleis en les quals els poders econòmics i immobiliaris sempre busquen una escletxa per tirar endavant els seus interessos.

SOS Costa Brava treballa en una vintena de zones amenaçades. Malgrat que només té un any de vida, la força conjunta de les entitats ha aconseguit avenços com la paralització de la urbanització prevista a Sa Guarda a Cadaqués i de les obres de l’autopista C-32 entre Blanes i Lloret.

La subhasta de La Nau Blau de Sant Feliu de Guíxols no és la primera que es fa amb el mateix objectiu. Amics de la Natura de Cadaqués ja n’ha organitzat un parell. En aquest cas les entitats organitzadores han estat AlertaSantFeliu i Sterna (Vall d’Aro) amb la col·laboració de la cooperativa La Manduca, l’associació cultural Aleph i La Nau Blau.