Primera Mostra d’Il·lustració a Sant Feliu de Guíxols

03/08/2019 – 24/08/2019

Tots tenim a la memòria bons pintors i pintores arrelats a Sant Feliu de Guíxols. Des de l’anglès Kitaj, gran amic de l’alcalde Josep Vicente, fins als paisatgistes Torrent Buch, Ponsjoan o la pintora d’origen suec, Suellen, que va obrir la porta a obres allunyades de les habituals marines. No podrem oblidar mai el polifacètic Josep Albertí ni al popular Soriano, que rifava els seus quadres fets al minut a qualsevol racó del passeig. Només per citar-ne uns quants.

La tradició continua i ara tenim Marzo-Mart, Pallí, Nei Albertí, Udaeta, Pablo Rey o Trullenque, que ens han deixat forta petjada o l’excel·lent aquarel·lista Néstor Sanchís… només per citar-ne uns quants. A l’institut de Sant Elm n’estan naixent molts de nous.

No podem dir el mateix dels artistes dibuixants i il·lustradors, a part de Narcís Masferrer. La seva obra no és menor que la dels pintors o escultors. Tots hem començat a veure imatges, a entendre-les i a valorar-les a través dels tebeos, els més grans, dels còmics, els menys grans, i als ginys electrònics, els més petits. Doncs tenim grans artistes a la nostra ciutat que fins ara han estat poc menys que ignorats: des dels que porten història a la seves espatlles fins els que estan començant. Només per assenyalar-ne set, aquesta primera Mostra els vol fer una mica de justícia.