Pansy Patchwork

25/08/2018 – 02/09/2018

Fa més de 10 anys que el grup de Patchwork Pansy de la nostra ciutat convoca un concurs basat en motius diferents: pastissos, dibuixos infantils, paisatges de la ciutat… Aquest any es fonen dues tradicions, la del patchwork (aprofitar retalls de teles diverses per fer un cobrellit, un sobretaula, una funda per un moble…) i la que es va inaugurar ara fa més de 150 anys, quan una empresa de Barcelona va presentar el mosaic o rajola hidràulica a l’Exposició Universal de Paris. La diferència bàsica amb els rajols utilitzats fins el moment residia en l’ús del ciment com a material bàsic en comptes del fang i el sistema de decoració de la rajola.

Enguany hi hauran unes 14 rajoles de teixit. Unes fetes a mà, altres a màquina i algunes de mixtes. Qui exposa són totes alumnes, de moment no hi ha cap home que hi participi. A l’exposició es presenten treballs d’una trentena de dones que han treballat objectes tan petits con un portamonedes i tan grans com un cobrellit de 2’50×2’50 mts. També hi ha un racó dedicat a les alumnes que tenen entre 5 i 12 anys i que estan aprenent a cosir. L’artista convidada és Olga González Angulo, guanyadora de molts premis de patchwork a nivell mundial (Houston, Paducah, Birmingham… ).

La Maria Carrión “Pansy” ens explica que:

“Ens dediquem a les classes de patchwork des de fa uns 20 anys, moltes alumnes encara continuen venint a cosir, ja que a part de ser un treball apassionant és també un punt on conèixer persones, per tant, a part de compartir l’interès pel patchwork, s’arriben a fer grans amistats”.